2-3 kuřecí prsa
150g bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžičky garam masaly
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky mletého chilli
1 lžička mletého římského kmínu
cca 5cm nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku
Omáčka:
30g másla
400g drcených rajčat
250ml smetany ke šlehání
1 lžíce cukru
2 lžičky soli
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a všechen suroviny na marinádu smíchejte. Maso marinujte minimálně 3h, nejlépe přes noc.
- Ve velké pánvi (hlubší), na vysokém plameni rozpusťte máslo. Maso vydejte z marinády, ale neotírejte ji, a vložte do pánve, smažte dokud není hotové.
- Jakmile je maso hotové, přidejte do pánve drcená rajčata, smetanu, cukr a sůl. Promíchejte a snižte plamen. Společně nechte vše povařit cca 20 minut, občas promíchejte.